Η Πάρος


Πάρος, ένα από τα ωραιότερα και κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και απέχει λιγότερο από 100 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες με τα συμβατικά πλοία και 3 ώρες με τα ταχύπλοα. Πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων, μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα μας "πως να έρθετε".
Η Πάρος, με ιστορία περισσότερη των 2.500 χρόνων, έχει επιφάνεια 1.865 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με 120 χιλιόμετρα ακτογραμμές η οποία είναι γεμάτη παραλίες άμμου και καθαρά καταγάλανα νερά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι Παροικία μια παραδοσιακή και κοσμοπολίτικη Κυκλαδίτικη πόλη. Η Νάουσα στο βόρειο τμήμα του νησιού, είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι με τουριστικά αξιοθέατα. Ε Πάρος επίσης, διαθέτει και άλλα όμορφα παραδοσιακά Κυκλαδίτικα χωριά όπως οι ορεινές Λεύκες, τα Μάρμαρα, ο Πρόδρομος, ο Κώστος, η Μάρπησσα, το Πίσω Λιβάδι, ο Δρυός, η Αγκαιριά και η όμορφη Αλυκή.

Οι ήσυχες περιοχές με την παραδοσιακή ομορφιά, οι μοντέρνες εγκαταστάσεις, τα Κυκλαδίτικα χωριά με κυρίαρχα χρώματα το άσπρο με το μπλε, οι φιλόξενοι άνθρωποι και η γευστικότατη παραδοσιακή κουζίνα καθιστούν την Πάρο ένα από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων.